söndag 8 januari 2012

Valparaiso, del 1


Äventyret i Sydamerika har börjat!
Det började redan på vägen ner när planet tydligen hade fått tekniska problem och vi fick övernatta i Paris och åka dagen efter istället, 14 timmar för sent. Vi träffade dock massa gulliga och hjälpsamma människor på planet, en av dem va Juan som skulle hem och hälsa på sin familj som bor i Valparaiso.

Flygresan ner var kul! Vi hade ju ca 14 timmar att slå ihjäl och det gjorde vi bland annat genom att festa med folk på planet! Vi stod ett gäng längst bak i planet vid toaletterna och där mat/alkoholen fanns och minglade. Fick vodka och öl och sånt av flygpersonalen men efter ett tag sa de stopp, chefen tyckte det räckte så. Haha. Men vi hade kul!

 P.g.a. förseningen skulle vi komma fram mitt i natten till Santiago, alldeles för sent för att virra runt på Santiagos eller Valparaisos gator ensamma och försöka hitta ett hostel eller hotell. Juan erbjöd oss att sova hos han och hans familj vilket vi, efter att ha tänkt efter både en och två gånger ifall det var en bra ide, tackade ja till. Hans familj var hur söta och gästvänliga som helst! Ingen av dem kunde någon engelska  (inte Juan heller) så vi komunicerade bara på spanska (det blev många nickar och leenden, men vi lyckades göra oss förstådda i alla fall).
När vi kom hem till dem vid 03 tiden dukade hans mamma fram "pansita con palta" och te och så satt vi där i deras supersöta lilla hus och åt vår första måltid i Chile! Ett så himla fint och ovänta första intryck av Chile. Kändes riktigt kul att börja resan i ett riktigt Chilenskt hem!

Dagen efter hängde vi med Juan och hans kompisar och fick hjälp att växla pengar och lite sånt och sen käkade vi på Mercado Cardonal, en marknad där det var restauranger på övervåningen.
Vi käkade Paila Marina, chilensk skaldjursgryta som såg godare ut än vad den var dock. Men kul att testa!  Sen hängde vi nere vid hamnen och fick lära oss mer eller snarare mindre användbar chilensk slang. :P 
Killarna hjälpte oss hitta vårt hostel, Casa Fisher som ligger i Cerro Concepción.

Vi har bott på det hostlet hela tiden vi varit här och vi älskar det! Det är ett gaypar som driver det och de är verkligen som våra mammor eller storasystrar. Det känns som att alla som bor här är deras små barn som de tar hand om, lagar middag åt och vill att alla ska trivas och må bra. Det är mer som att vi är och hälsar på hemma hos några bekanta (de bor i ett av rummen här) och inte bara är på ett hostel.
Två coola killar som vinkade av oss på Arlanda.

Glad tjej!

I Paris när vi väntade på att gå på nya planet, efter en natt på flygplatsen.

Juan

Partygänget på planet!

Skönaste flygvärdinnan! Gav oss mer dricka i smyg när chefen inte såg på. :D


Den första måltiden! "Pansita con palta" - Litet bröd med avokadoröra.

Juans och hans supersöta familj!


Vi gick till en marknad och förutom massa mat i olika baljor m.m. såg vi även dessa två.

På övervåningen var det restaurangavdelning och där fick man inte röka.


Någon intervju av något slag.

Paila Marina




Häng nere vid hamnen med coolaste killarna



Hostelfolk första kvällen när vi tittade på en fyrverkeri teaser dagen innan nyår.


På nyårsafton var det först nyårsmiddag på hostlet och massa fest. När klockan närmade sig 00 slaget så gick vi ner till vattnet för att kolla på fyrverkerierna som Valparaiso typ är känt för på nyår. SÅ sjukt mycket folk överallt! De älskar verkligen fyrverkerierna här och alla taggar igång massa inför det. 

Det var så skön stämning överallt för alla var verkligen så glada, inga bråk eller nått (som man typ är van att det brukar kunna bli på nyår). Det kändes verkligen inte otryggt att gå runt på gatorna som folk hade sagt var så farligt. Vi hängde ju med folk från hostlet så vi sprang inte runt ensamma på gatorna men det kändes som man skulle kunnat gå där själva.
Det fanns klubbar och fester att gå till men det var typ mer folk utanför dem som dansade till musiken därifrån utan att gå in och betala!
Vi hade i alla fall en riktigt kul kväll och natt! Feliz año nuevo!




Våra hostelmammor Paula & Cony!








 


1 kommentar:

  1. Vad fint det verkar Pidiz! Kul att ni hittat så schysst folk och hostel. :) Pusspuss

    SvaraRadera