fredag 31 december 2010

Prag!

 Så himla fin och mysig stad. Promenadavstånd till typ allt så vi åkte inte en enda buss, spårvagn eller tunnelbana under de fyra dagar vi var där. Vi hann dock byta hostel 3 gånger under de här dagarna, vet egentligen inte riktigt varför. Tror det var för att vi bara bokade för en natt i taget och att det var fullt dagen efter eller att vi inte gillade stället.. Bästa hostlet var utan tvekan Clown and Bards som kändes mer som att komma in i en soft bar när man klev in i entrén. Skön musik, rökigt, fotbollspel och bar.
Där bodde vi i den största doormen med 35 bäddar och med många halvnakna killar. In till killarnas duschrum fanns ingen dörr och ett lite för litet draperi så hade man tur kunde man promenera förbi påväg till tjejtoan och skymta en naken mansrumpa (vardagsspänning!) ;P

Annars så var vi turistiga och kultiverade i Prag och hann med en hel del:
promenerade runt massa i den fina staden
var på Salvador Dali utställning
Terrormuseeum
Operabalett Carmen
Spanade in slottet efter att ha promenerat upp för alla backar och trappor
Såg den minsta gångvägen mellan två hus där man bara kunde gå en i taget så de hade satt upp ett trafikljus med röd och grön gubbe
Drack öl såklart
Var på cental Europas största nattklubb Karlovy Lazne med fem våningar med dansgolv
Hängde med stort ett stort gäng brittiska killar
Käkade Fried cheese 
Spanade in olika kyrkor

Medmera

Det var så fint att åka tåg genom massa olika länder och se landskapen förändras

Första hostlet hette ACE


Eurotrip brudarna!





Prag är Franz Kafkas hemstad



Öl är givet i Prag!


Clown and Bards

Salvador Dali utställningen. Det här rummet hade fullt med extra störda och sjukt obscena surrealistiska verk. Kanske därför jag gillar det.. Jag tycker bara det är så häftigt med surealism, hur man kan skapa så otrolikt drömska, orealistiska men ändå på något sätt sammanhängande målningar.


Torget i Gamla stan där det Astronomiska uret (till vänster) står. Varje hel timme samlas massa turister där och väntar spänt på "helslaget" då döden i form av ett skelett drar i ett rep så klockan ringer och de tre vise männen passerar förbi i nått litet fönster och en guldfågel kikar ut ur sitt bo. Och det är allt. Väldigt ospännande och stor antiklimax för alla förväntansfulla tursiter. Humor! 

Vi käkade Bagels under pausen på turistvandringen






Trapporna upp mot slottet





Fried cheese!

Den smala gågatan där man bara kunde gå en i taget





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar