torsdag 9 februari 2012

Córdoba

Vårt andra stopp i Argentina blev Córdoba som är Argentinas näst största stad och en riktig studentstad. Vi bodde på Link hostel som hade jättebra recencioner med mycket fest, bra läge och plats för många glada backpackers. Till vår besvikelse var hostlet nästa tomt! Vi vet inte riktigt varför men det verkade på en av de andra hostelgästerna att det tydligen var rätt tomt på flera andra hostel också i Córdoba. Som om det knappt var några tusrister där? Jätteknepigt kändes det i allafall och det var synd att det inte var fler folk på vårt hostel för det verkade som att det var riktigt bra drag där, när det fanns gäster.. Vi blev iallafall ett tappert partysuget gäng som styrde ihop en klassisk förfest med ölspel på hostlet och sen drog vidare ut i fredagsnatten/lördagsmorgonen.
Man går verkligen ut sent här i Argentina! När folk börjar gå hem från klubbarna i Sverige vid 03 tiden är det dags att ta sig ifrån förfesten här! Sen håller det mesta på till 06 tiden och är man inte färdigfestad då finns det flera klubbar som stänger senare.

Det var bra med fest i Córdoba och på lördagen ville vi gå ut igen och frågade Diego som jobbade på hostlet om något bra ställe. Han sa att han hade en kompis (Diego el Rasta) som jobbade på en av de största klubbarna och att vi skulle gå dit och säga att vi stod på listan under Diego el Rasta. Sen skulle vi gå till andra våningen och beställa öl av honom och hälsa från hans kompis på Link hostel så skulle vi få gratisöl. Vi tyckte det lät som en bra idé och jag övade på hur jag skulle säga´till vakterna: "estamos en la lista de Diego el Rasta" utan att staka mig på hans namn. Haha.  
Det var inga problem att komma in och sen letade på självaste Diego el Rasta i baren, hälsade på honom och fick gratisöl som utlovat. :P Sen trängdes vi på de fullproppade dansgolven tills musiken tystnade och klubben stängde.

På söndagen var det ca 40 grader ute och vi tyckte att en passande söndagsunderhållning var att gå till den stora parken i Córdoba där det fanns en 100 år gammal pool.
När vi, efter vad som kändes som en evighetsvandring under gassande ökensol, tillslut kom nådde vattenhålet, såg vi till våran fasa att det var väldigt många andra som också hade tänkt likadant som vi.. Kön in till poolområdet var inte nådig men vi gick snällt och ställde oss sist i den. Efter ett tag såg en av vakterna oss och kände igen oss från dagen innan när vi bara hade varit och kollat in stället lite. Han tog med oss förbi kön och sa åt killarna i kassan att vi var svenskar, vilket tydligen innebar att vi slapp betala och det var a att traska in. *Älskar positiv särbehandling!*
De var fullt med folk, massa musik och de körde Batchata.lektion vid poolen som vi såklart var tvugna att vara med på! Cillan fick vara killen som vanligt. ;)
Senare fortsatte vi dansa batchata i köket medan vi lagade mat på hostlet. "ett-två-tre-upp-ett-två-tre-upp, ahh pastan kokar över!"

En dag var det storm i Córdoba. Regnade, åskade, haglade snöbollsstora hagelbollar, träden gick sönder och gatorna blev till mindre floder. Istället för att sitta inne och sura över att det regnade drog vi på oss bikinisarna och sprang ut på terassen och dansade regndans istället! Och det är exakt lika kul att leka i regnet nu som när man var liten!

En annan dag gjorde en utflykt till en liten ort som hette Alta Gracia. Där kollade vi in huset som Che Guevara växte upp i, besökte en fin gammal kyrka och hittade ett helt vanligt "disketthus" bland alla ljus och tackskyltar till helgonet. Senare på kvällen var det gatufest med en stor parad med människor iklädda folkdräkter från massa olika länder i världen.



Vid trafikljusen hittar man många som tjänar pengar genom att exempetvis jonglera, tvätta bilrutor eller andra konststycken framför bilarna som stannat för rött.
  









 
 
Vi blev överlyckliga när vi såg att Titanic gick på 3D bio! Lyckan var dock kortvarig när vi såg att premiären var 12 april.. :(

Calle 13! :)
Diego el Rasta i egen hög person. ;P


- Frida kom, jag har hittat nått konstigt!
- Men Cillan, det där är ju bara ett helt vanligt disketthus!



En söt liten kille rapporterade från "Los Colectividades en Alta Gracia"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar