torsdag 14 maj 2009

Global Festival

På en liten fin ö, där gråa ulliga små får och lamm glatt skuttar runt, där kossorna idisslar gräs i sina hagarna i lövskogen, där allt som förtärs ska vara ekologiskt odlat, rättvisemärkt och närproducerat. Där på den söta lilla ön, som endast förbinds med fastlandet av en liten smal grusväg, finns folkhögskolan Biskops-Arnö.
Biskops-Arnö är för mig synonymt med Elin, Ewe och ekologer. Ekologer som ordnar festival! Tillsammans med sina andra ekologklassisar. Men inte vilken festival som helst, utan en GLOBAL festival. En festival för världen helt enkelt. Och kanske lite extra för organisationen CIREP som arbetar med ekologiskt jordbruk och landsbygdsutveckling i Indien.

Global festival innebar i allafall:
roadtrip, fullpackad bil, jeansjackor, indisk mat, Peace & Love på gräsmattan (och i livet), Yoga på gräset i solen, klänningar som åker upp, politisk dockteater, bidisar, trelager-shots, musik, öl och bandspelningar i solnedgången på kullen, dansdansdans!, eldshow, varm i benen, mer dans, solglasögon, varma tröjor, vakna i smällvarmt festivaltält med alldeles för mycket kläder på sig - känsla, fågelkvitter utanför sovsalsfönstret, skyll-dig-själv huvudvärk.
Precis som det ska vara!



Strike a John Lennon pose







Dansdansdans













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar