tisdag 9 mars 2010

Och våren kommer med små små steg

Idag kändes det att våren är påväg!
Man hörde droppande från istappar som smälter och solbrillorna åkte på när Sofie och jag spatserade till skolan för att äta lunch, hälsa på de nya foto 9 eleverna (som vi redan träffat när vi varit med och grillat dem på intagnings-intervjuerna) och komma igång med gymmandet igen efter drygt en veckas förkylning plus x antal dagars slacking.
Sofie och jag var i diggilabbet medan vi smälte maten inför gymmet och gick loss på att scanna våra fejjor i scannern som finns där.

På kvällen var det livstilsseminarium på Sigtunastiftelsen: "köpstopp ett sätt att kliva ur ekorrhjulet?" Det var en kvinna som bor i Örebro och jobbar på Nerikes Allehanda som gett sig själv köpstopp under ett år och så föreläste hon om det. Det som var lite roligt var att hon föreläste i en timme om att konsumera så lite som möjligt och efter pausen var det dags för mig, Sabina, Linnéa, Malin och nya foto9 Linnea att köra en modevisning av Orkan Lias ekologiska, second hand och egensydda kläder. Lite roligt dubbelt budskap med först köpstopp och sen konsumtionuppmuntran. Dock var fokuset ändå på att det var ekologiska och second hand kläder och den andra kvinnan hade också fokuserat en del på miljöaspekter i sitt köpstoppprojekt.
Det var i alla fall kul att modella för några minuter!
Det var fullsatt i biblioteket och vi vi visade upp två olika klänningar var, så vi fick känna på den hetsiga klädbytningsprocessen som catwalkmodeller får utstå. ;) Och riktigt söta klänningar var det! Väldigt typiska mig, blommiga och riktigt tjusiga.


Promenad i solen och en man på taket















Solbrillebrudarna



Malin och nya foto9 Linnea

Konst-Linnéa i väntan på klänningsprovandet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar