tisdag 27 oktober 2009

Jag var lite darrig av allt koffein

Höstlov för andra. Intensiv fotovecka för vissa.

Alla blir förvånade när jag säger att jag inte har nått höstlov. ”Har du inte höstlov?! Det är ju typ grejen med folkhögskola, att man har lov!”

Men inte för mig. Fast jag misströstar inte så mycket. Jag får ändå bestämma helt själv när jag ska labba och inte, slipper passa tiden att vara i skolan halv nio. Det är fortfarande lite för tidigt för mig. Jag har nämligen gjort en super vetenskaplig studie av mig själv och min dygnsrytm och kommit fram till att jag mår som bäst om jag får kliva upp vid 10 tiden och lägga mig runt 2 på natten. För det är på kvällen och natten min mest kreativa sida kikar fram.

I lördags morse bröt jag dock mot logikens regler och klev upp klockan 07.00 och begav mig ut i den gråkalla oktobermorgonen för att fota Lisa, som endast bar födelsekostymen, i det iskalla vattnet.

Allt för konsten!

Det var grymt av henne att hon ställde upp, det vattnet var verkligen inte att leka med så de flesta av bilderna blev sedan fotade på bryggan. Den som är nyfiken på resultatet får komma och kolla på Krefos svartvita analoga utställning som har vernissage den 3 november!

Jag lånar Linnéas rum på skolan under veckan eftersom hon spenderar sitt höstlov i det finska hemlandet och det är bekvämare för mig att bara traska ner för trapporna för att komma till mörkerrummet istället för att cykla fram och tillbaka till Storstugan. Ett organiserat kaos råder i hennes rum men där kan man finna många fina kläder och andra intressanta saker, en möjlighet jag passar på att utnyttja.

Peppe åkte hem till Italien på lördagen och under hans reseplanering kvällen innan lät det såhär:


Peppe: Har du en väg?

Jag: En väg?

Peppe: Ja, så jag kan väga min väska!


Under helgen har det inte varit många på skolan så jag och Johan har spendera kvalitetstid med varandra. Vi har bland annat:

Haft högläsning ur Digital fotografi och lärt oss hur proffsen gör

Varit på jämställd Sibylladejt (vi betalade varandras mat)

Försökt mata änderna med mitt tunnbröd från tunnbrödsrullen fast de fanns inga där så vi började experimentera med kamerorna istället

Kapat kaffeautomaten på skolan

Fotat grönsaker och varandra vid grönsaksavdelningen på ICA

Frossat godis och Ben & Jerrys

Spelat mario cart

Hängt mycket och länge vid bänkarna utanför skolan

Druckit alldeles för mycket kaffe så att jag blev speedad i flera timmar efteråt och helt darrig i händerna och benen

Lekt med Photoshop

Varit i helt olika sömfaser och misslyckats med att synka dem

Skrattat massa


Ibland har jag lyckats vara disciplinerad och sett till att lägga lite tid på arbetet inför utställningen.

Jag har haft mörkerrummet för mig själv och kämpat med mina överexponerade bilder på Lisa vid vattnet med best of Westlife skivan som soundtrack.

Man kan verkligen bli galen i labbet när saker går fel för hundrasjuttioelfte gången, men det är fantastisk euforisk känsla de gånger man lycktas och fått bilden precis som man vill ha den! Den här gången har det varit mer åt det förstnämnda håller eftersom att batteriet i min analoga kamera var halvdött när jag fotade Lisa och exponeringsmätaren visade fel vilket gjorde att jag överexponerade alla bilder. Det går att rädda som tur var men det har blivit vissa skumma effekter på bilderna som jag har kämpat som ett djur med att få bort (har inte lyckats än).

Det har varit en värd helg i alla fall!





Ett stycke nyvaken Johan


Johan högläser ur Digital fotografi




Mycket kaffe har druckits ur de här fina muggarna







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar