fredag 24 september 2010

Vienna!


Taget tuffade vidare till Wien och det tyska spraket igen. Den har gangen anvande vi oss mer av vara tyska kunskaper (som trots hogstadie och gymnasie lektioner ar pinsamt begransade) och det gick t.ex. utmarkt att bestalla wienerschnitzlar (det blev en om dagen pa vara tre dagar), be om ursakt, tacka och typ bara larva sig med alla onodiga ord som etsat sig fast och som man garna sager med sa grov tysk dialek man kan: "genau! genau!" "Aber natùrlich!"  "Ich essen ein schinkensalat!"

Vi bodde sa sjukt fint! Varat hostel lag en liten bit utanfor centrum uppe pa en hojd dar vi hade varsta grymma utsikten over hela Wien och granne med ett slott!

Jag gick igang ashart pa youtube klippen med en kille som ska "K-nulla B-rudar" som Milli hade paminnt mig om och applicerade det pa allt vi sa och sag ett tag och hade sjukt kul!

Vi at supergod glass!                 
Hittade varan maskot Màns ( en ful liten gosedjurshast) overgiven pa ett elskap och han foljer oss nu vidare genom Europa
Motte upp varan amerikanska kompis Michael som vi traffade pa i Amsterdam och han hangde resten av Wien-tiden med oss. Han  hade fatt lov  att fortsatta resa sjalv for att hans kompis Johnny hade blivit sonderslagen av ett gang gettokillar i Paris och brutit nasan och benet och vantade pa operation (vilket skapade en del problem eftersom han bodde i USA)! Helt sjukt!
Vi gick pa Opera i Operahuset i Wien. Det var coolt att se opera pa den scenen och det var minst sagt  tryck i orkester och sangarna och riktigt coolt med all scenografi, men opera ar inte riktigt nagot for mig kan jag konstatera nu.

Vi gick ut for att hitta nagon schysst bar och sedan en klubb och fragade en tjej (Martina) pa gatan om hon kunde rekomendera nagot. Hon var egentligen pavag hem for att lagga sig eftersom hon skulle jobba tidigt men hangde med oss till baren hon rekomenderade oss och drack ol och snackade! Sa himla gullig tjej!
Sen lamnade hon oss nar vi gick in pa nattklubben.
Det blev dans och lite for manga ol och hemkomst vid 6-tiden. Fyllekebaben smakade ganska fint da kan jag saga!

Michael berattade massa om California livet och att det faktiskt ar precis som i alla highschool och collage filmer! Sa roligt att hora om och aven nar han berattade om nar han och Johnny traffade Neil Strauss (han som skrivt The game) nar de va och surfande och de snackade om att tjejer ar sa latta!
Vi bestamde att vi var syskon (alltid dessa rodhariga killar som blir mina brorsor) "ey bra!"  ;)

SIsta kvallen motte vi upp Martina, hennes ex och deras sjukt sota hund och drog en barrunda! Vi hamnade pa ett stalle som var sa sjukt nice, det var HUR MYCKET FOLK SOM HELST och HUR BRA MUSIK SOM HELST! Massa nostalgi, indie pop/rock och bara sa himla kul! Det va typ 4 olika rum (fulla med folk) man behovde ga igenom for att komma till sjalva dansgolvet och det var trangre an pa koncerter!

Hittade pa en sa rolig kille:: "I don't know what love is, I mean I think I've been in love but I really don't know" " First I met this girl and now I've met you and I don't know what to do!"
"Okey Frida, I've made a decision, I'm in love with the other girl and I can not have sex with you" 


Dagen efter hade vi sovit ca 2 timmar, gick upp och hetsade till stationen for att hinna med varat tag till Budapest. Kom fram helt genomsvettigas till perrongen, efter en lang bakfull och trott sprangmarch med vara ryggsackar, precis lagom till att se taget glida ivag fran perrongen utan oss med. Det var bara att satta sig och vanta pa nasta tag (men i sol och sommarvarme var det helt okej anda!) ;)


Operahuset i Wien
F-jortisar i fin badrumspegel!
Så himla fint "handfat"!

Nöjda tjejer som får dansa till sjukt bra musik!

FOLK!
Dans med "What is love?" killen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar